cockovy_salaaat

Salát s pečeným ovocem a kozím sýrem

V salátech mě baví nejrůznější kombinace zeleniny a ovoce, protože pak jsou krásně svěží a trochu nasládlé. Když navíc ovoce upečete, zkoncentrujete tak jeho chuť a salát bude ještě výraznější!

Na 2 porce
Doba přípravy: 30 minut

4 meruňky
4 švestky
3 ředkvičky
2 větší hrsti salátu
1/2 hrnku uvařené černé nebo tmavozelené čočky
1 hrst nahrubo nasekaného koriandru
šťáva z 1/2 citronu
50 ml olivového oleje
80 g čerstvého jemného kozího sýra
mořská sůl, čerstvě mletý pepř

1439845689528

1. Předehřeju si troubu na 200 °C. Meruňky a švestky rozkrojím na polovinu, pokapu je olivovým olejem a dám je péct do trouby na zhruba 15-20 minut. Ovoce musí být hezky měkké a lehce upečené.

2. Čočku si nasypu do větší misky, přidám k ní na plátky nakrájené ředkvičky, nahrubo nasekaný koriandr, olivový olej a dochutím citronovou šťávou, solí a čerstvě namletým pepřem.

3. Listy salátu si rozdělím na dva talíře, přidám čočkovou směs, upečené meruňky a švestky. Na závěr salát doplním hrudkami kozího sýra a ještě jednou zakápnu olivovým olejem.

1439845758720

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *